Gastro POS i Szef- Obsługa Sprzedaży Gasronomicznej i Gospodarko Magazynowej

Kategoria: Szkolenia › Informatyka › Pozostae


Organizator:

Logo Centrum Edukacyjne MRP-KODER

Centrum Edukacyjne MRP-KODER

Szczęśliwa 2
30-650 Kraków
tel. 12 636-91-98

strona o organizatorze »

Szczegóły:

Data: do negocjacji

Cena: 900,00 zł

Miejsce wydarzenia:

Zakopiańska 73, 30-418

Kraków


Cel szkolenia

Szkolenie dla osób, które chcą poznać obsługę oraz zarządzanie programem Gastro Pos.

Program szkolenia

1. Przygotowanie do pracy w programach (przeznaczenie, licencjonowanie, wymagania sprzętowe, nawigacja w programie).
2. Konfiguracja sprzedaży (słowniki, serwis, karty gości)
3. Prowadzenie sprzedaży (karty bezgotówkowe, ekran sprzedaży, graficzne reprezentacja sali, moduł faktur VAT, zamknięcie zmiany).
4. Raporty (towarowy bieżący, archiwalny okresowy, finansowy bieżący, rejestr VAT).
5. Konfiguracja programu (ustawienia, urządzenia, katalogi, karty magnetyczne, zamknięcie zmiany, magazyn, faktury, wygląd, otwarcie rachunku).
6. Omówienie dodatków (współpraca stanowiska recepcji i gastronomii, dozowniki alkoholu, sprzedaż pizzy, sprzedaż na wynos, współpraca z wagą elektroniczną, własny protokół transmisji do hotelu, obsługa zdalnych bonowników kelnerskich, czytniki zbliżeniowe).
7. Dokumenty magazynowe w Gastro Szef. Zasady pracy z dokumentami
8. Omówienie rodzajów dokumentów magazynowych (dostawa towaru PZ, dokument przesunięcia międzymagazynowego MM(-), dokument rozchodu wewnętrznego RW, dokument zwrotu do dostawcy ZW, dokument korekty stanów KO, spis z natury SN, zamówienia, uzgodnienie faktur z WZ, dokumenty kasowo-bankowe, elektroniczne wprowadzanie dostaw, eksport do systemu F-K)
9. Sprzedaż / wyrób. Zasady pracy w menu sprzedaż/wyrób.
10. Omówienie rodzajów dokumentów handlowych (faktura VAT, sprzedaż z kas i paragonów, wydania na zewnątrz, faktury korygujące, dokumenty RW ze sprzedaży, przyjęcie z produkcji, dokumenty RW z produkcji, planowanie imprez, rozchód ze stanów
uzgodnienie nierozchodowanych, dokument RW z nierozchodowanych, jadłospisy, jadłospisy planowane, asygnata, dokumenty RW z jadłospisów).
11. Omówienie słowników (słowniki organizacji firmy, słowniki księgowe, słownik artykułów, cenniki, kontrahenci, pracownicy, żywienie, HACCP, baza rejonów dostaw).
6. Sieci lokali (grupy lokali, lokale obsługiwane zdalnie, wysyłka danych do lokalizacji, pobranie danych z lokalizacji zdalnej, lista tabel do pobrania)
7. Rodzaje zestawień (raport transakcji, zestawienia sprzedaży, zestawienie poglądowe z POS, zestawienie towarów kosztowych, stany magazynowe, zestawienie dokumentów magazynowych, zestawienie zużycia surowców, porównanie rozchodów rzeczywistych i teoretycznych, historia artykułu, protokół produkcji dziennej, zestawienia zakupów surowców
zestawienie zakupów według kodów zewnętrznych, zestawienia księgowe, zestawienia żywienia, prowizje pracowników, wydruk artykułów, dziennik pracy systemu, dowolne zapytanie do bazy danych).

Dodaj ofertę

Więcej informacji

Szkolenie obejmuje zarówno wykłady oraz ćwiczenia w łącznym wymiarze 10 godzin.